Selecteer een pagina

Over Just Schimmelpenninck

Opgeleid als architect aan de TU Delft, is Just Schimmelpenninck (1964) direct na zijn studietijd met internet in aanraking gekomen. En dat in een tijd dat het nog helemaal nieuw was. Hij was er meteen door gegrepen en heeft snel besloten zijn beroep ervan te maken. De combinatie met architectuur lag natuurlijk voor de hand.

Architectuur

Het Nederlands Architectuurinstituut was in 1994 de eerste opdrachtgever en werd zo één van de eerste musea in Nederland met een eigen website. Later werden diverse organisaties in de architectuurwereld aan het portfolio toegevoegd: Europan, Archiprix, Archis en NAi Uitgevers. Just was van de start in 1996 tot 1998 inhoudelijk en technisch betrokken bij het nog altijd goed lopende ArchiNed, een website voor en door architecten.

Berlijn

Van 1998 tot 2007 woonde en werkte Just in Berlijn. Daar heeft hij naast het webwerk ook studiereizen voor Nederlandse ambtenaren, architecten, studenten, etc. georganiseerd. Natuurlijk is daar ook een liefde voor deze stad ontstaan. Hoe kan het ook anders?

Landgoederen

Sinds 2007 is Just Schimmelpenninck gevestigd op het Twentse platteland bij Diepenheim als bewoner en mede-eigenaar van het landgoed Nijenhuis & Westerflier. Landgoederen zijn de perfecte drie-eenheid van natuur, economie en cultuurhistorie. Duurzaam in de traditionele zin van het woord. De opdrachtgevers voor websites komen ook meer en meer uit de hoek van platteland, natuur en landgoederen. Zo behoren Federatie Particulier Grondbezit en diverse landgoederen en buitenplaatsen tot de klanten.

Kunst en cultuur

Al vele jaren is Just als bestuurslid betrokken bij het culturele leven in Diepenheim, van 2007 tot zomer 2020 bij Kunstvereniging Diepenheim, nu als voorzitter van Stichting Bachwerkplaats.  Daarnaast is hij een fervent bezoeker van culturele activiteiten, vooral theater en (koor)muziek.


PS. Just is verzot op Schiermonnikoog en op zijn twee vizsla’s, maar dat had u misschien al gezien.

Website Nederlands Architectuurinstituut 2003
Website Landgoederen in Overijssel (2015-nu)